Oletko seksuaalirikoksen uhri? Rikosasianajaja auttaa asiassasi

Joskus elämässä tapahtuu ikäviä asioita, joiden selvittämiseen tarvitaan rikosoikeuteen erikoistunut, lain tunteva ammattihenkilö, rikosasianajaja.

Oletko joutunut seksuaalirikoksen uhriksi? Vaikka se tuntuu raskaalta, on erittäin tärkeää ottaa meihin nopeasti yhteyttä, jotta voimme auttaa sinua toimimaan oikein ja hankkimaan tarvittavaa näyttöä tapahtuneesta. Voit soittaa koska tahansa – pyrimme vastaamaan myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Rikosasianajaja auttaa, kun kyse on seksuaalirikoksesta

Rikosasianajajamme ovat kuulleet monta tarinaa ja myötäeläneet monta kohtaloa eikä mikään tapahtuma ole heille tavaton tai liian mahdoton hoidettavaksi. Me tunnemme seksuaalirikoksiin liittyvät prosessit ja avaamme ne myös sinulle, jotta tiedät tarkkaan, missä mennään ja miten asioiden tulee seuraavaksi edetä.

Seksuaalirikoksissa osallisten psyykkinen taakka on usein erityisen raskas ja puhdas juridinen kanssakäyminen voi tuntua hankalalta ja vaikeasti ymmärrettävältä. Siksi rikosasianajajamme lähestyvät asioita inhimillisesti ja herkällä korvalla kuunnellen, jotta sinä saisit parhaan mahdollisen avun tilanteessasi.

Olemme aina asiakkaamme puolella

Meille tärkeintä on aina asiakkaan etu. Usein seksuaalirikoksesta selviytyminen vaatii myös muiden kuin oikeudellisen asiantuntijoiden apua, jolloin kannustamme ja ohjaamme sellaista hankkimaan. Usein tämä on tärkeää myös oikeudellisen prosessin onnistumisen vuoksi.

Jo poliisitutkinnan aikana on suurta hyötyä, että rikosasianajaja huolehtii, että kaikki tarvittavat seikat otetaan varmasti huomioon ja riittävät lausunnot hankitaan muilta asiantuntijoilta, kuten esimerkiksi lääkäriltä tai terapeutilta. Asiantuntijalausunnot ovat tärkeää näyttöä, kun tapausta arvioidaan. Tämä on myös uhrille hyödyksi. Mitä kattavampi meille toimitettu aineisto on, sitä parempaan lopputulokseen yleensä pääsemme sekä oikeudellisesti että rangaistuksen ja korvausten suhteen.

Vaikka prosessit ovat usein pitkiä ja väsyttäviä, lupaamme, että kanssamme etenet kohti ratkaisua. Prosessin edetessä emme aina pysty vaikuttamaan viranomaisten aikatauluihin, mutta jos pystymme, teemme sen varmasti.

Ota yhteyttä heti, kun epäilet seksuaalirikosta

Kun olet joutunut seksuaalirikoksen uhriksi, on sitä parempi, mitä aikaisemmassa vaiheessa otat yhteyttä rikosasianajajaan. Rikosasianajajamme huolehtivat siitä, että sinä uhrina tiedät oikeutesi ja mitä niiden tehokas vaatiminen edellyttää.

Jos olet joutunut seksuaalirikoksen uhriksi, haluamme muistuttaa, että kaikesta huolimatta elämää on vielä edessä. Olemme tilanteesi äärellä, sinulle läsnä ja tavoitettavissasi lähes aina. Tärkeintä on, että otat meihin yhteyttä mahdollisimman pian ja kerrot tilanteestasi.